auto-mc.htm_cmp_blends010_bnr.gif (1676 bytes)

[Home] [Links] [JS Intro] [Ordliste]

[Guide til Sandblæsning] [Det Bedste Resultat] [Hand Made Cars] [Pris & Vilkår] [Galleri]

undercon.gif (293 bytes)             Gode råd!

Her er et lille dokument, som jeg samler og skriver på fra tid til anden.

Det er en rå listning af alle de gode ideer og råd, som jeg med tiden har erfaret. Den nemmeste måde du kan bruge dette på, er at trykke Ctrl + B når du står på denne side og indtaste det du søger information om.

Mvh. Stefano Boes

Benzintanke

Hvis køretøjet er så heldig, "at det går i hi om vinteren", er det en god ide, at fylde benzintanken helt op inden. Benzinen er tilsat rusthæmmende additiver. Når tanken er helt fuld, kan der heller ikke dannes kondens. (Så har du måske endda sparet en halvtredser).

Man kan ikke sandblæse benzintanke indvendigt, men man kan rense dem for rust indvendig, ved at blande et par kilo fint grus, helst granitgrus, det er skarpkantet (akvariegrus), med vand, og skvulpe det rundt i tanken. Hvis man har mulighed for at benytte en betonblandemaskine, kan man stikke tanken ind i den, puste en bilslange op på hver side af tanken, så den ligger fast, stille blanderen i den mest hensigtsmæssige vinkel, og så lade den rotere et stykke tid. Efter et passende stykke tid må man så vende tanken, så den anden ende også får en "tur". Efter tanken er er skyllet ren og blevet tør Indvendig, kan man blande en ltr. olie med en ltr. benzin, og ryste det rundt i tanken. Dette giver en rustbeskyttelse indtil den skal tages i brug.

Det er for øvrigt en god ide, et par gange om året, at tilsætte benzinen en ltr. karburatorsprit, da denne opslemmer eventuelt vand i tanken. På den måde får man forbrændt vandet.

 

...tilbage til auto-hovedsiden